Kracht van mensen met ADHD ligt vaak in snel beslissingen kunnen maken, goed kunnen werken in een prikkelrijke omgeving, een goed probleemoplossend vermogen en goed kunnen gedijen onder wisselingen in werk. Er zijn echter ook kwetsbaarheden waar zij in de werkomgeving tegen aan kunnen lopen. Op het werk zien we bijvoorbeeld dat mensen met ADHD naast concentratieproblemen moeite kunnen hebben met het afronden van taken en het verwerken van details. Ook op emotioneel gebied kan men vastlopen, door bijvoorbeeld stemmingswisselingen en/of het gevoel hebben geen controle te hebben over het leven. Dit kan resulteren in verzuim, of het niet naar volledige potentie functioneren. Duidelijkheid over eigen mogelijkheden en individuele aanpassingen in het werk kunnen hierbij een verschil maken. Arbeidsgericht ADHD onderzoek gericht op werk kan dan uitkomst bieden.

Multidisciplinair

BirdView biedt werkgericht ADHD Onderzoek aan voor volwassenen. Met deze multidisciplinaire expertise krijgt u binnen ca. 5 weken duidelijkheid over diagnose en mogelijkheden ten aanzien van werk. ​Bij vermoedens van ADHD bij volwassene is een multidisciplinaire aanpak gewenst om zo de betrouwbaarheid van de classificatie te kunnen waarborgen.

Inhoud onderzoek

Binnen het onderzoek wordt gekeken naar de specifieke ADHD symptomen. Daarnaast is er aandacht voor de individuele kwaliteiten en daarmee mogelijkheden ten aanzien van werk. In het rapport worden de beperkingen en sterke kanten beschreven, evenals eventuele randvoorwaarden. Desgewenst wordt er advies gegeven voor therapeutische interventies en daarmee verandermogelijkheden en prognose.

Opzet onderzoek

Het onderzoek bestaat uit een uitgebreide intake, een aanvullend specifiek diagnostisch interview met medewerker en wanneer mogelijk partner of een familielid, specifieke vragenlijsten en een gesprek met een psychiater. De verschillende onderdelen worden verdeeld over 3 dagdelen, welke in overleg worden gepland. 

Meld uw cliënt rechtsboven aan voor een ADHD onderzoek of vraag direct een offerte aan. Wij denken graag met u mee over welk onderzoekstype het best past bij uw vraag, u kunt ons bereiken voor telefonisch overleg op 030 208 03 19.

Al onze cliëntafspraken gaan gewoon door. Waar mogelijk vinden de cliëntafspraken online plaats, waar nodig face2face. Voor meer informatie over onze dienstverlening gedurende de lockdown.