Inhoud onderzoek

Deze expertise is voornamelijk gericht op het in kaart brengen van aanwezige psychopathologie (DSM-V classificatie) en bepaling van de ernst van deze klachten. Daarnaast wordt er gekeken naar passende behandelmogelijkheden en wordt er een schatting gegeven van de prognose van behandeling. Om betrouwbaarheid en kwaliteit te waarborgen wordt het onderzoek multidisciplinair ingestoken, de cliënt wordt op meerdere momenten gezien door verschillende deskundigen.

Opzet Onderzoek

Bij een psychiatrische expertise is sprake van multidisciplinair onderzoek. Voorafgaand aan de eerste onderzoeksdag wordt een uitgebreide online intakevragenlijst afgenomen bij de client en zo mogelijk leidinggevende en de bedrijfsarts om een indicatie te vormen van de werkcontext. Deze expertise is opgebouwd uit een anamnese en psychologisch testonderzoek door een psychologisch medewerker, waarna een conceptrapport wordt opgesteld als uitgangspunt voor onderzoek door een psychiater. Het psychiatrische onderzoek bestaat uit een psychiatrische anamnese van ca. 2 uur.  

Meld uw cliënt rechtsboven aan voor een psychiatrische expertise of vraag direct een offerte aan. Wij denken graag met u mee over welk onderzoekstype het best past bij uw vraag, u kunt ons bereiken voor telefonisch overleg op 030 208 03 19.

Al onze cliëntafspraken gaan gewoon door. Waar mogelijk vinden de cliëntafspraken online plaats, waar nodig face2face. Voor meer informatie over onze dienstverlening gedurende de lockdown.