Nieuws

Nieuwe vaardigheden voor persoonlijke groei en werkgeluk aanleren

28-04-2022

Nieuwe vaardigheden aanleren is belangrijk voor je persoonlijke groei en werkgeluk. Maar het is ook essentieel om bij te blijven, de arbeidsmarkt is immers voortdurend in beweging. Stel jezelf daarom doelen en werk actief aan je praktische skills.

Nieuwjaarswens en bereikbaarheid tijdens feestdagen

23-12-2021

De kunst van tijd nemen voor jezelf

21-12-2021

A&G psycholoog / Business Development Manager Rosanne Smit van BirdView is geïnterviewd voor het magazine ‘Vooruit’ van onze klant Movir. Hierin vertelt Rosanne over het onderwerp ‘tijd voor jezelf’, iets dat met name voor zelfstandigen moeilijk te realiseren is. In het artikel lees je waarom dit toch van belang is met tips hoe dit te realiseren.

Met goede diagnostiek kunt u een effectief beleid voor duurzame inzetbaarheid maken

23-11-2021

Agressie op de werkvloer

Artikel geselecteerd voor u
28-07-2021

Uit een recent verschenen onderzoek blijkt dat veel zorgmedewerkers te maken krijgen met agressie op de werkvloer. Het aantal meldingen over agressief gedrag lijkt door de coronacrisis te zijn toegenomen.

Stap 1 is altijd goede diagnostiek

Interview
19-07-2021

‘Zonder goede diagnostiek, geen goede behandeling’, vindt Marjolein van den Bosch die als onderzoekspsycholoog is verbonden aan BirdView

Sociale zekerheidswetgeving

Artikel geselecteerd voor u
12-07-2021

In 2005 werd de Wet arbeidsongeschiktheidsverzekering (de WAO), vervangen door de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen, (de WIA). Wat betekende deze verandering van wet? En hoe verloopt de implementatie van de WIA?  

Krachtenbundeling BirdView met Ascender

17-06-2021

Graag brengen we u op de hoogte van een wijziging in de structuur van BirdView BV. We hebben de intentie per 1 juli BirdView als handelsnaam/merknaam onder Ascender BV te laten ressorteren.

Nieuw product:  Burn-out Assessment

17-06-2021

Birdview lanceert per 1 juli een nieuw product gericht op het diagnosticeren van burn-out klachten.

Maak kennis met Business Development Manager BirdView: Rosanne Smit, psycholoog A&G (i.a.)

16-06-2021

Per 1 mei is Drs. Rosanne Smit met veel enthousiasme gestart als Business Development Manager bij Birdview. 

Een hoge prestatiedruk veroorzaakt angst

Artikel geselecteerd voor u
25-05-2021

De prevalentie van angstklachten lijkt steeds meer toe te nemen. Onderzoek wijst uit dat prestatiegerichte personen, extra vatbaar zijn voor angstklachten. Zij ervaren namelijk een hoge druk om op meerdere gebieden ‘uit te blinken’. 

De obsessieve compulsieve stoornis

Artikel geselecteerd voor u
26-04-2021

Dwanghandelingen en dwanggedachten kunnen erg hinderlijk zijn, zeker wanneer deze veel voorkomen. In dit geval kan er sprake zijn van een obsessieve compulsieve stoornis (OCS). Waarom hebben mensen met OCS last van dwanghandelingen en dwanggedachten? 

Bewegen bij een burn-out

Artikel geselecteerd voor u
21-04-2021

Herstellen van burn-out klachten kan enige tijd in beslag nemen; het kost tijd voor langdurig opgebouwde spanning het lichaam weer heeft verlaten. Bij het ervaren van burn-out klachten, wordt rust vaak geadviseerd. Rust is zeker van groot belang, maar beweging kan eveneens bijdragen aan het herstelproces. Op welke manier kan sport bijdragen aan herstel? 

Interview met psychiater Erwin van Meekeren

Deskundige aan het woord
22-03-2021

Volgens onze psychiater Erwin van Meekeren is het thema 'werk' binnen de GGZ een 'blinde vlek' en wordt er niet veel over gesproken. Binnen de arbeidsgeneeskunde is er juist minder kennis over psychische problematiek. In dit interview lees je waarom integratie van beide werelden zo belangrijk is én hoe werk kan zorgen voor herstel en rehabilitatie.

De to-do lijst

Artikel geselecteerd voor u
17-03-2021

Op een werkdag voeren we veel verschillende taken uit. Maar hoe verdeel je de verschillende taken het beste over je werkdag? Lees in dit artikel hoe je zo efficiënt mogelijk werkt.

Piekerproblemen

Artikel geselecteerd voor u
10-03-2021

In dit artikel vertellen twee psychologen meer over piekeren. Waarom piekeren we eigenlijk? Wat is de functie ervan? En het belangrijkste; hoe ga je als piekeraar met je gedachtes om? Je leest het hier! 

De gevolgen van een CVA

Artikel geselecteerd voor u
01-03-2021

In Nederland worden jaarlijks 43.000 mensen getroffen door een beroerte, dit zijn ongeveer 117 mensen per dag. De medische term voor een beroerte is een ‘Cerebro Vasculair Accident’ (CVA), wat letterlijk ‘een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen’ betekent. Na een CVA ervaren getroffenen vaak (blijvende) klachten, bijvoorbeeld op het gebied van geheugen, aandacht en concentratie. Hierdoor vindt op sociaal en beroepsmatig functioneren geregeld stagnatie plaats. 

Het ontwikkelen van een burn-out

Artikel geselecteerd voor u
01-03-2021

Ondanks dat werkstress een groot probleem is, zien velen een burn-out niet aankomen. Opvallend is dat veel mensen voorafgaande aan een burn-out dezelfde fasen doorlopen. Hoe deze fasen eruit zien? Lees het hier.

De gelukkige werknemer

Artikel geselecteerd voor u
01-03-2021

Ga jij geregeld met tegenzin naar je werk? Hier kun je iets aan veranderen! In dit artikel geeft klinisch psycholoog Elke van Hoof tips om het werkgeluk te vergroten. 

Werken met psychische klachten

Artikel geselecteerd voor u
24-02-2021

Leidinggevenden hebben in het selectieproces weleens vooroordelen over mensen met psychische klachten. Waarom zijn deze vooroordelen onterecht? En wat kan een bedrijf het beste doen in het selectieproces? Lees het hier.

Hoogbegaafdheid op de werkvloer

Artikel geselecteerd voor u
22-02-2021

Uit onderzoek blijkt dat hoogbegaafde werknemers geregeld tegen problemen aanlopen op de werkvloer. Hoe komt dit? En op welke manier kunnen deze werknemers geholpen worden?

Werk als medicijn

Artikel geselecteerd voor u
15-02-2021

Hoe kan werk zorgen voor psychisch herstel? En op welke manier kan een expertise bijdragen aan dit herstel? Lees het in dit artikel. 

Slaapproblemen en ADHD

Artikel geselecteerd voor u
10-02-2021

Recentelijk deed PsyQ is samenwerking met het Trimbos- instituut onderzoek naar slapeloosheid en ADHD. Benieuwd naar de uitkomsten? Lees meer in dit artikel! 

Zo word je lekker ongelukkig als twintiger

Artikel geselecteerd voor u
08-02-2021

In dit artikel vertelt Randy Paterson over het leven van de twintiger. Hoe blijf je als twintiger lekker ongelukkig? Of kun je hier iets aan veranderen? 

De Lijst Werk Capabilities

Artikel geselecteerd voor u
18-01-2021

Bij Birdview maken wij veel gebruik van de Lijst Werk Capabilities. Wat is dit voor instrument en waarom vinden wij het zo waardevol? Je leest het hier.

Psychische klachten bij millennials

12-01-2021

Hoe komt het dat millennials relatief vaak burn-out klachten hebben? Zijn millennials erg gevoelig, of spelen andere factoren een rol? En hoe kan de inzet van een expertise langdurig uitval voorkomen? 

Psychische klachten bij zorgmedewerkers

Artikel geselecteerd voor u
11-01-2021

Hoe ga je als leidinggevende in de zorg om met de huidige coronacrisis? In dit artikel geeft Evelien Brouwers tips om deze crisis door te komen.

Diagnostiek is niet het afvinken van een vragenlijst

Deskundige aan het woord
06-01-2021

In dit interview met psychiater Anja Stevens vertelt ze over de toepassing van de DSM-5. Hoe wordt deze DSM gebruikt? En hoe gaat Stevens om met complexe psychische problematiek? Lees het hier! 

Goede voornemens

Artikel geselecteerd voor u
06-01-2021

Een nieuwe jaar, een frisse start; met goede voornemens. Hou houd jij je goede voornemens dit jaar vol? Je leest het in dit artikel. 

Nieuwjaarswens en bereikbaarheid tijdens de feestdagen

23-12-2020

Donderdag 24 december (vanaf 11:30 uur), vrijdag 25 december en vrijdag 1 januari zijn wij telefonisch niet bereikbaar in verband met de feestdagen. Op de overige dagen en vanaf 2 januari zijn wij weer telefonisch voor u bereikbaar! 

Update BirdView dienstverlening gedurende lockdown

15-12-2020

Onze dienstverlening valt onder de ‘vitale beroepen’. Al onze cliëntafspraken gaan gelukkig gewoon door. ​​​​Waar mogelijk vinden de cliëntafspraken online plaats, waar nodig face2face. Juist in deze tijd is mentale hulp en het inzetten van expertise hard nodig, is gebleken.

De ideale werkplek

Artikel geselecteerd voor u
08-12-2020

Lees in dit artikel 5 tips voor de ideale werkplek, ook in Coronatijd!

De VAR-2

Duurzame inzetbaarheid
11-11-2020

Bij Birdview maken wij geregeld gebruik van de Vragenlijst Arbeid en Re-integratie-2, afgekort de VAR-2. Wat is dit voor vragenlijst en waarom is het gebruik hiervan belangrijk? Je leest het in dit artikel.

Werk als waarde

Duurzame inzetbaarheid
04-11-2020

Bij Birdview staat het ‘Werk als Waarde Model’ hoog in het vaandel. Wat is dit voor model en hoe wordt het toegepast in de praktijk? Je leest het in dit artikel.

Igor Moll: Herstellen van een burn-out? Ga op zoek naar bronnen van energie.

Deskundige aan het woord
04-11-2020

Young professionals met een burn-out, het komt steeds vaker voor. “Ze moeten leren hun energie  beter te doseren, door op tijd te lummelen, even helemaal niks doen”, aldus A&G psycholoog Igor Moll die is verbonden aan Ascender. Lees hier het interview.

BirdView volledig ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd

04-11-2020

Kwaliteit, flexibiliteit, betrouwbaarheid, informatiebeveiliging staan hoog in het vaandel bij BirdView.

De toepassing van psychodiagnostiek

Duurzame inzetbaarheid
03-11-2020

Benieuwd waarom psychodiagnostiek zo belangrijk is? En hoe wij dit bij Birdview doen? Je leest het in dit artikel. 

Thuiswerken is topsport

Artikel geselecteerd voor u
28-10-2020

Hoe blijf je gezond tijdens het thuiswerken? In dit artikel uit de Trouw geeft Godelieve Meeuwissen tips, afkomstig uit de topsport.

De 20-minutenregel

Artikel geselecteerd voor u
06-10-2020

Lees hier meer over de 20-minutenregel, de tip die helpt bij cravings en werkstress. 

Leg de regie weer bij zorgverleners

30-09-2020

Over medisch leiderschap en de hoge werkdruk in de zorg.

Interview met prof. dr. Evelien Brouwers van Tilburg University over verzuim door stress

Duurzame inzetbaarheid, over verzuim door stress
28-09-2020

De Vitaliteitsanalyse

Duurzame inzetbaarheid
28-09-2020

Een verkorte expertise met persoonlijke handvatten.

Werkdruk in de geestelijke gezondheidszorg

Artikel geselecteerd voor u
23-09-2020

Over werkdruk en de Coronacrisis

Een hoogbegaafde werknemer

Artikel geselecteerd voor u
10-09-2020

Hoe herken je een hoogbegaafde werknemer? Je leest het in dit artikel. 

De thuiswerkregeling

Artikel geselecteerd voor u
08-09-2020

In dit artikel lees je hoe de FNV zich inzet voor de thuiswerkregeling. 

Het vergroten van veerkracht

Artikel geselecteerd voor u
03-09-2020

De term ‘veerkracht’ is in de psychologie een veelgebruikt concept, het staat voor het “vermogen om goed om te gaan met een tegenslag”.

De verborgen Burn-Out

Artikel geselecteerd voor u
01-09-2020

De invloed van COVID-19 op de psychische gezondheid

Artikel geselecteerd voor u
25-08-2020

Werkgeluk

Artikel geselecteerd voor u
18-08-2020

Een interview met psycholoog Romy Klein Essink over online interventies

Deskundige aan het woord
06-08-2020

Door de algehele vergrijzing is het noodzakelijk dat mensen langer blijven doorwerken

Duurzame inzetbaarheid
29-07-2020

Het belang van een diagnostisch onderzoek

Duurzame inzetbaarheid
29-07-2020

Hoe ga je om met een rouwende werknemer?

Artikel geselecteerd voor u
29-07-2020

Voorkomen van verzuim

Artikel geselecteerd voor u
24-07-2020

Een re-integrerende werknemer

Artikel geselecteerd voor u
24-07-2020

Hoe verander je (blijvend) je gedrag?

Artikel geselecteerd voor u
24-07-2020

Communiceren bij een uitgevallen medewerker

Artikel geselecteerd voor u
24-07-2020

De psychische gezondheid in het ‘nieuwe normaal’

Artikel geselecteerd voor u
24-07-2020