De verborgen Burn-Out

Artikel geselecteerd voor u

Theo Immers, voorzitter van het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-Out (NCPSB) , is geschrokken van de cijfers; “56 procent van de werkenden valt binnen nul tot zes maanden uit, wanneer ze geen ondersteuning krijgen. Dit heeft alles te maken met de coronacrisis”, aldus Immers.

Onderzoek van het NCPSB naar burn-out verschijnselen bij werkende mensen wijst uit dat veel werkenden in Nederland momenteel last hebben van de zogenoemde ‘verborgen burn-out’. Hiermee worden mensen bedoeld die op het punt staan om uit te vallen, wanneer zij niet de juiste hulp krijgen. Het aantal ‘verborgen burn-outs’ is drastisch toegenomen. Toen hetzelfde onderzoek vorig jaar werd uitgevoerd, bleek zeventien procent van de werkenden een ‘verborgen burn-out’ te hebben.

Burn-out klachten zijn in Nederland een veelvoorkomend probleem. Volgens een onderzoek van het CBS dat in 2014 werd uitgevoerd, bleek dat veertien procent van de werkenden last had van burn-out klachten. Met name in het onderwijs en in de informatie- en communicatiesector waren er veel werknemers die burn-out klachten ervaarden.
Een burn-out is volgens de World Health Organization een syndroom dat optreed als gevolg van chronische stress op het werk. Mensen met een burn-out hebben een gevoel van volledige uitputting, zijn minder actief en hebben een afstandelijke en cynische houding ten opzichte van het werk.

Hoe kan het dat de ‘verborgen burn-out’ klachten zo drastisch zijn toegenomen? Volgens Immers heeft dit alles te maken met de coronacrisis. Een grote groep mensen werkt nog steeds voornamelijk thuis. Velen van hen hebben geen geschikte ruimte om thuis te werken en worden hierdoor snel afgeleid door andere zaken.
Daarnaast zorgt de coronacrisis bij veel mensen voor baanonzekerheid. De economische situatie verandert en velen zijn bang om hun baan te verliezen. Weer een andere groep werkenden ervaart juist veel stress door een hoge werkdruk. Mensen die werkzaam zijn in de zorg moeten bijvoorbeeld nog bijkomen van de coronapiek in het voorjaar.

Werkenden die dreigen uit te vallen door een burn-out, hebben dit in veel gevallen zelf niet door. Daarom is het als leidinggevende belangrijk om alert te zijn op de signalen. Een burn-out bij een werknemer kan bijvoorbeeld herkend worden aan prikkelbaarheid, een verminderde productiviteit, of een werknemer die snel emotioneel wordt.
Maakt u zich zorgen om een werknemer met burn-out klachten? Onze onderzoekspsychologen denken graag mee hoe u uw organisatie en werknemers gezond en duurzaam inzetbaar kan houden.

Neem hiervoor vrijblijvend contact op met ons op via 030-208 0319, of stuur een mail naar expertises@birdview.nl. Of bekijk de expertises die wij aanbieden.

Bronnen:

CBS, WHO,
van der Schier, M (17-8-2020). Grote groep werkenden loopt risico op burn-out door coronacrisis. Algemeen Dagblad.