Na haar studie Klinische Psychologie in Leiden heeft Annette de postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (gz-psycholoog) afgerond in 2001. Zij  voltooide vervolgens de opleiding tot cognitief gedragstherapeut en later ook de EMDR opleiding (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing).

Annette heeft een brede ervaring in verschillende GGZ instellingen, als universiteitspsycholoog en in eigen praktijk. Voor Birdview voert zij verschillende soorten onderzoeken uit.

“Het psychodiagnostisch proces biedt een gestructureerde en objectieve manier om tot uitspraken over een persoon te komen. Ik vind het leuk om als diagnosticus die puzzel in elkaar te passen. Hoe kunnen we aan de hand van gesprekken en testuitslagen begrijpen dat iemand in een bepaalde werkomgeving vastloopt? Ik ben me daarbij heel bewust van hoe zorgvuldig ik te werk moet gaan, daar uitspraken verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Daarom streef ik bij elk onderzoek naar genuanceerde conclusies en een constructieve uitkomst”.