Jan is Register Arbeidsdeskundige sinds 1994. Hij heeft ruim 18 jaar ervaring als onafhankelijk expert op het gebied van mens-arbeid en organisatie.

Hij heeft een brede ervaring waar het betreft vraagstukken die werknemers of zelfstandigen belemmeren in de uitoefening van hun werk of beroep, in het bijzonder die factoren die hun oorsprong vinden in de mentale belastbaarheid of problematiek. Hij onderschrijft een aanpak die verder gaat dan enkel de “strikte” medische belemmering. Een aanpak die vanuit een breed kader kijkt naar de persoon en zijn of haar belemmeringen en de factoren die hierop van invloed zijn.

Binnen BirdView kijkt Jan in samenwerking met psycholoog of psychiater naar het  arbeidsvermogen van een cliënt, de eventuele voorwaarden voor de werkomgeving en – indien aan de orde – de voorwaarden voor begeleiding naar werk.

Uitzien naar mogelijkheden van de mens en organisatie, door om de “hoeken” heen te kijken, te zoeken naar synergie, integriteit, energieke gedrevenheid en intrinsieke motivatie en het doorzettingsvermogen om dingen gedaan te krijgen, dat is de visie van Jan.  Een pragmatische aanpak en een heldere analyse van de situatie bij aanvang van een interventies en het arbeidsdeskundige onderzoek staat hierbij centraal.