Lotte is afgestudeerd van de Universiteit van Utrecht in de richting van de Klinische Neuropsychologie. Ze voerde onderzoek uit naar stoornissen in het Autisme spectrum en behaalde de Basisaantekening Psychodiagnostiek (NIP). Ze schoolt zich verder in de Acceptance & Commitment Therapy (ACT) en de Cognitieve Gedragstherapie (CGT). Na een periode werkzaam te zijn geweest bij een GGZ instelling in Utrecht is zij sinds september 2018 in dienst bij BirdView. Naast haar werk als psycholoog is ze opgeleid tot yoga docente en verzorgt ze vinyasa yoga lessen. 

Voor BirdView voert ze psychisch belastbaarheids- en neuropsychologisch onderzoek uit. Daarnaast adviseert zij verwijzers en is zij betrokken bij productontwikkeling.

Met goede diagnostiek zijn zowel cliënt, bedrijfsarts als werkgever verder geholpen. Analytisch en invoelend steekt ze het diagnostisch proces in om naast het in kaart brengen en duiden van belemmeringen de ruimte te nemen om in gesprek en testonderzoek inzicht te verkrijgen in sterke vaardigheden, arbeidsmogelijkheden evenals wensen en waarden in werk.